verplaatsing (locomotion) en het verplaatsen door verschillende hoogte lagen (elevation)

verplaatsing (locomotion) en het verplaatsen door verschillende hoogte lagen (elevation)

Welkom terug! We hopen dat je geniet van alle inhoud die we in onze blog aanbieden, net zoveel als we leren en genieten binnen ons blok gericht op verplaatsing en Elevation.

We willen dit blog introduceren, te beginnen met het citeren van de eerste definitie van dit blok.

Verplaatsing of te wel Locomotion: “Mogelijkheid om het lichaam in verschillende niveaus en richtingen door de ruimte te bewegen.”
Elevation: “Mogelijkheid om het zwaartepunt tussen verschillende niveaus te verplaatsen.”

Toen we eenmaal het werk dat elke partner had gedaan en de gemeenschappelijke punten begonnen te begrijpen, begonnen we het idee te ontwikkelen dat in beide blokken het zwaartepunt van de danser beweegt op twee vlakken:

• Verticaal (locomotion)
• Horizontaal (elevation)

Wat ons ertoe bracht te reflecteren op het idee dat het centrum van het lichaam van de danser door de ruimte beweegt in verschillende vlakken (verticaal en horizontaal). Dit gebeurd aan de hand van innerlijke stimulans door middel van improvisatie, of door een externe factor zoals een muzikaal ritme. Deze interne en externe stimulans komen samen in een concept. Dit kan men indentiviceren met ‘verplaatsing, reizen’ (Travel). Dit blok 3 zullen we naar dit concept verwijzen.

Wanneer we reizen moeten we ons bewust zijn van:

• Voorbereidende oefeningen voor beide zowel het horizontale als verticale vlak. Het benadrukken van lichaamshouding, bewegingsefficiëntie, weerstand en stresscontrole.

•Lichaamsbewustzijn moet zowel aandacht hebben voor mededansers als voor ruimte. Het is bedoeld om in de dansers het ruimtelijke bewustzijn te ontwikkelen door interactie met de rest van de dansers, evenals mogelijkheden te ontwikkelen die aan dit aspect zijn gekoppeld, zoals luisteren in groepen, interpersoonlijke verbindingen.

• Teken denkbeeldige patronen op de grond, bedoeld om het werk op de grond te verbeteren en te optimaliseren door middel van oriëntatie en om een duidelijke richting te hebben. Evenals werk je aan ademhalingsoefeningen, conditie, training, uithoudingsvermogen en lichaamstaal vocabulaire ontwikkeling.

• Draaien: Werk in deze oefeningen door richting, focus, afstemming, ruimtelijk bewustzijn en verschillende niveaus, waarbij je de oefeningen altijd aanpast aan het lichaam van de dansers, zodat je veilig kunt oefenen.

• Verplaatsen tussen verschillende niveaus van laag naar hoog en andersom. Vergroot of verleng het zwaartepunt tussen het lage, gemiddelde en hoge niveau tijdens het dansen.

• Cooling down. In dit gedeelte zullen we bovendien proberen de autonomie van onze dansers te ontwikkelen door te reflecteren hoe hun lichaam voelt.

Om deze blog af te ronden, willen we een speciale bewustwording in dit blok toevoegen. Het aanpassingsvermogen van de leraar om de oefeningen aan elk van deze te kunnen aanpassen voor zijn of haar student is essentieel. Dat kan ik stutuaties waar een oefening niet geschikt is voor de student of, het beter is om deze niet in de groep uit te voeren. We moeten altijd bedenken dat veiligheid voorop staat. Het fundamentele aspect van ons werk moet zijn bij de ontwikkeling van het artistieke potentieel van onze dansers.

Bedankt voor uw aandacht, we kijken ernaar uit u binnenkort weer te zien over onze vooruitgang en vooruitgang!

 

 

The European Commission support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

This site is registered on wpml.org as a development site.