De start van een nieuw blok en residentie in Madrid!

De start van een nieuw blok en residentie in Madrid!

Hallo, allereerst bedankt voor het lezen van het nieuwe blog en je interesse in ons project!

Dit blog gaat over de uitwisseling in Madrid waar we het derde blok zullen starten en verplaatsing en elevatie onderzoeken.

We zijn samen met de groep dansers van PBMLF, die onderdeel zijn van dit onderzoek, enthousiast om de rest van het team te kunnen verwelkomen voor deze nieuwe fase in het project.

Zoals we eerder zeiden vinden een van de meest interessante dingen aan dit onderzoek het gezamenlijke creëren door reflectie en de ervaring van de partners die elkaars manier van werken leren kennen. Dit verrijkt het project, zorgt voor diversiteit en een brede visie over diversiteit in dans.

Tijdens deze residentie onderzoeken we, door de lichamen van onze dansers, verplaatsing en elevatie. We hopen zo een richtlijn te vormen dat het mogelijk maakt oefeningen vast te leggen. Later kunnen we via deze richtlijn de fysieke en artistieke ontwikkeling en veranderingen bij de dansers monitoren en bestuderen.

Enkele van deze punten zijn de volgende:

  • Bestuderen van de concepten; verplaatsing en elevatie door bibliografisch onderzoek en deskundig advies.
  • Het vinden van de sleutel elementen die het leren vormen voor diverse dans deelnemers.
  • Reflecteren om zo effectieve leer methodes voor de oefeningen te vinden.
  • Het vinden van de gezamenlijke elementen in het werk van de verschillende partners.
  • Het ontwerpen van verschillende oefeningen door reflectie waardoor we de sleutel elementen tot stand kunnen brengen.

In ons specifieke geval creëren de oefeningen die overeenkomen met elevatie enige verwachting. Onze groep dansers laten wat moeite zien met de balansoefeningen. We zijn hierdoor geïnteresseerd in het zoeken naar geldige conclusies zodat we het springen veilig kan zijn. Bij springoefeningen hebben we ons voornamelijk enerzijds bezig gehouden met het maken van veilige sprongen (voorkomen van rug, enkel en knie blessures) en anderzijds oefeningen die ingaan op het volhouden van het veelvoudig springen. De residentie in Madrid zal een week vol hard werken zijn om zo onze doelen te kunnen behalen. Tot slot willen we benadrukken hoe belangrijk het voor ons is dat onze dansers enthousiast zijn de partneres en hun methodes en werkwijze te leren kennen. We krijgen weer de kans om verbinding met elkaar te zoeken en zo te ervaren en delen met elkaar via dans.

Bedankt voor uw steun bij elke wijziging in ons onderzoek.

wij zullen u blijven informeren!

Gabriela y Ramón.

 

 

The European Commission support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

This site is registered on wpml.org as a development site.