Mia Misura

Mia Misura

Tijdens de Erasmus uitwisseling in Rotterdam was Mia Misura uitgenodigd als een extra gast om de praktijk met te delen. Mia Misura werd in 2011 geboren als een danstheaterlab. Het idee is bedacht door Vittoria La Costa en Roberta Bassani met de wens om een ruimte te openen waar mensen hun capaciteiten kunnen uitdagen, zichzelf kunnen uiten en waarde kunnen geven aan hun middelen. De belangrijkste activiteiten van het bedrijf omvatten het lab, optredens, projecten, uitwisselingen en samenwerkingen.Tijdens de Rotterdamse week werden de performers van Mia Misura uitgenodigd om deel te nemen aan de workshops van Marijke Lips (Codarts), Adriaan Luteijn (Introdans) en de belangrijkste betrokken Shift!-organisaties. Mia Misura deed mee met het doel om meer organisaties samen te brengen en een bredere impact te genereren. Om kennis uit te wisselen, te delen en elkaar te beinvloeden. In deze blog lees je over hun ervaringen in Rotterdam.

De ervaring in Rotterdam binnen het Erasmus-project was vol met prikkels en reflecties. Het community en inclusieve gevoel dat we voelden op een gastvrije en vertrouwde plek en de niet-oordelende atmosfeer tijdens de lessen, liet mij en mijn groep vrij om de bewegingsvoorstellen te experimenteren. Balans en coördinatie zijn twee complexe kwesties: ik beschouw ze als het resultaat van de rijping van een reeks onderliggende verbindingen waar je gedurende je hele leven aan werkt. Daarom waardeerde ik de reeksvoorstellen die je aanbood in het ervaringsprogramma echt. Kracht en aarding hebben de adequate ondersteuning voor het experimenteren van het terugkerende onderwerp over de ‘terra-cielo’ relatie opgebouwd, wat het voor mij een kostbare suggestie was.

Het Niveau van de lessen vond ik middelhoog en ik ben blij dat de dansers van mijn gezelschap met en zonder beperking zich altijd met volle inzet hebben meegedaan. Er waren zeer dynamische en fysiek veeleisende momenten, maar dit heeft nooit het sterke gevoel van respect voor de grenzen en moeilijkheden die ieder van ons zou kunnen hebben, veranderd.

In alle ervaringen die we hebben gehad, ontbrak het belang van de blik nooit als een fundamentele ondersteuning van de relatie met zichzelf en met de ander. Een aandachtig verzoek dat moeilijk is voor sommige van onze dansers en daarom een  voortdurende herinnering nodig heeft.

De reis is altijd een belangrijk moment van delen voor het gezelschap, het vernieuwt een aantal relationele aspecten en laat ons verschillende moeilijkheden ontdekken. We komen moe terug, maar de sfeer van nieuwigheid en gedeelde verantwoordelijkheid geeft ons een gevoel van “lichte volheid” of te wel we zijn voldaan.

Bedankt voor deze rijke uitwisseling.

Roberta

 

The European Commission support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

This site is registered on wpml.org as a development site.