Strength & Alignment – Het begin, het vinden van nieuwe manieren van werken

Strength & Alignment – Het begin, het vinden van nieuwe manieren van werken

Tegen het einde van onze tweede residentie hadden we een raamwerk van benaderingen en activiteiten ontwikkeld die we zouden gaan verkennen en ontwikkelen als onderdeel van onze sessies (lessen) met onze dansers. We hebben zoveel mogelijk structuur proberen aan te brengen en dingen uit te lichten, (terwijl we erkennen dat alles natuurlijk met elkaar verweven is), kracht en alighnment (houding) hebben onderverdeeld in het volgende:

Lichaamsbewustzijn – tactiele aanwijzingen (zelf gegeven zoals wrijven, poetsen enz.)

  • Beeldmateriaal voor alighnment (houding)- mondeling, visueel door beeld en echte objecten aangedragen
  • Vloerwerk (kracht) – specifieke bewegingen om op te nemen
  • Bovenlichaam staand (uitlijning)
  • Onderlichaam (kracht en uitlijning) – zitten, liggen en staan ​​met de nadruk op kracht in de enkel

Ieder van ons werkt op een andere manier met onze dansers. Niet alleen in termen van het aantal sessies per week en duur, maar ook in onze benadering van het trainen van dansers. We zijn allemaal gevestigde beoefenaars die onze methoden hebben ontwikkeld over de jaren heen, dus onze eigen ervaring en overtuigingen zijn verpakt in de praktijk die we hebben ontwikkeld. De sociale en organisatorische context, individuele doelen en de dansers zelf bepalen onze structuren in de lessen en de nadruk die we leggen op verschillende vaardigheden of opleidingsgebieden. Dus het zien hoe ieder van ons de activiteiten en oefeningen interpreteert, aanpast en ontwikkelt maakt net zo veel deel uit van het proces als het meten van de impact die ze hebben op onze dansers. Dit zal er ook toe bijdragen dat onze laatste hulpbron toegankelijk, aanpasbaar en bruikbaar is om te voldoen aan de brede waaier van behoeften van beoefenaars.

Eindelijk was het deel waar we allemaal op hadden gewacht klaar. Probeer nieuwe ideeën uit met onze dansers! Hoewel het spannend en verfrissend was om nieuwe ideeën voor de les te krijgen, zou het proces niet zonder uitdagingen verlopen. Ik ontdekte al snel hoe gezet mijn les structuur is geworden, wat geruststellend is voor de dansers, omdat ze weten wat ze kunnen verwachten. Bekendheid is geruststellend. Maar opschudden kan soms ook goed zijn, om hen (en mij) te helpen zich aan nieuwe situaties aan te passen en opnieuw te onderzoeken. Door nieuwe benaderingen te vinden, vraag je je af wat je denkt dat je al weet en doet. Maar misschien heeft het mij evenzeer eraan herinnerd waarom we sommige dingen op een bepaalde manier doen. Omdat het goed werkt, en dat is geruststellend.

Zien wat anderen uitproberen door korte video’s te delen, was echt ondersteunend en motiverend. Joop en Manouk’s idee voor een op stoelen gebaseerde oefening voor Griekse Sittaki-muziek (staan ​​en zitten tegen de veranderingen in de muziek) was een openbaring! Plezier is zeker een belangrijk aandachtspunt voor motivatie, betrokkenheid en groepsdynamiek. Via e-mails en Skype-vergaderingen hebben we gedachten en uitdagingen kunnen delen, wat een verfrissende verandering is in het alleen werken aan ideeën. Het is goed om deel uit te maken van een groter team.

Team Ability!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The European Commission support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is registered on wpml.org as a development site.