Terug naar Leeds!

Terug naar Leeds!

Welkom terug bij SHIFT!

Het project is al aan de gang en na onze eerste bijeenkomst van teams en landen hebben we elkaar opnieuw ontmoet in Leeds om een ​​aantal evaluatiemethoden voor ons lesvoorstel op te stellen. Deze evaluatiemethoden werden ons aangeboden door de specialisten van de Universiteit van Edinburgh, Wendy Timmons en Mark Pace. De Universiteit van Edinburgh zal rechtstreeks bijdragen aan het project in de eerste twee residenties. Dit doen ze door het beschikbaar stellen van actuele wetenschappelijke kennis over een veilig werkproces of te wel ‘safe practice’ binnen de dans. Hun huidige onderzoek naar hypermobiliteit is bijzonder relevant voor het project, omdat dit een lichamelijk sleutelsymptoom is bij mensen met het syndroom van Down en essentieel is voor het voorkomen van letsel gevaar. Later zullen ze optreden als adviseurs en geven een externe blik op de activiteiten, strategieën en benaderingen die de drie verschillende partners ontwerpen. We hebben ook de ervaring van Louise McDowall, van de Universiteit van Leeds, die ons heeft geïnstrueerd over de verspreiding van het project: welke impact en welke impact willen we dit project hebben?

Gabrielle en Ramon geven en begeleiden de les

In deze tweede residentie geeft elk van de bedrijven een tweede les aan de Ability-groep. Northon Ballet, gebaseerd op twee concepten: houding/postuur en kracht (Alignment en strenght). We wilden die ideeën en oefeningen met elkaar delen door middel van oefeningen. Hierin is het essentieel dat we begrijpen dat het nuttig kan zijn om deze twee kwaliteiten te ontwikkelen in toekomstige professionele dansers. Op dit punt en na het observeren van de drie lessen kwamen de partners tot de conclusie, dat we vergelijkbare aandachtspunten hebben bij het maken van oefeningen en hoe ze kunnen worden aangepast voor de groep in klassikale vorm. Daarnaast werden fundamentele elementen benadrukt: we moeten de verbetering van de bewegingskwaliteit promoten met ondersteuning zoals ademhalingscontrole en het gebruik van beleving en verbeelding (waar studenten sensaties kunnen identificeren die dansers nodig hebben). Daarnaast hebben we belangrijke elementen benadrukt om de bewegingskwaliteit te verbeteren, zoals ademhalingscontrole en het gebruik van objecten waarmee dansstudenten zich kunnen identificeren met de betekenis van de oefening en die een sterke verbeeldingskracht hebben.

De tweede dag begon met een feedback waarbij we de dansers van Ability vragen stelden over hun gevoelens bij het uitvoeren van bepaalde oefeningen. Omdat we onze dansers een fundamenteel onderdeel van dit project vinden en hun stem en wat ze willen vertellen erg belangrijk is. Bovendien voeren we deze dag onze eerste Algemeene evaluatie uit over de individuele dansers binnen de groep, om te controleren of dit systeem effectief is.

Groepsevaluatie

Daarna begonnen de drie partners met het definiëren van de belangrijkste aspecten die horen bij de ontwikkeling van een professionele danser: zowel fysieke als artistieke aspecten en de verschillende elementen die in de danslessen moeten werken: improvisatie, grondwerk, dynamiek, etc… Na het bespreken van verschillende aandachtspunten kwamen we op vijf sleutelwoorden die fundamenteel zouden moeten zijn bij het evalueren en werken binnen ‘houding’ en ‘kracht’: Lichaamsbewustzijn, enkels, weerstand en uitlijning in het onderlichaam, initiatie van beweging in het bovenlichaam (als middel om articulatie en uitlijning te onderzoeken) en versterking door vloerwerk (in alle delen van het lichaam even).

Bovendien werd vastgesteld dat een van de principes van dit project veilig werkproces ‘safe practice’ zou zijn. Dit stelt dansers in staat hun danskwaliteiten te ontwikkelen, om letsels of problemen te voorkomen die schadelijk kunnen zijn voor de ontwikkeling van hun dagelijks leven. De derde dag van onze bijeenkomst was gericht op het observeren van de manier waarop we met onze volgers willen communiceren. Bij het onderzoeken van van dans elementen en elkaar willen we dat er ook een zichtbaarheid is voor degene die ons volgen. Deze inhoud willen we graag met een hoge kwaliteit delen en kunnen helpen bij het ontwikkelen van uw eigen dans activiteiten.

De laatste dag gaf Louise McDowall, lid van het team, ons een lezing over de ‘impact’. Verschillende lagen en manieren van impact kwamen aan bod. Wat voor soort impact dit project kan hebben en op wat voor een mannier dit ingezet kan worden en of zelfs tot uiting komt. Door samen te observeren en concrete aspecten duidelijke te benoemen werd voor ons de inhoud van het project steeds zichtbaarder en wat we willen aanbieden.

Zonder twijfel waren het drie dagen vol luisteren en leren. Dit alles heeft het mogelijk gemaakt dat we je steeds meer kunnen aanbieden en dit kun je binnenkort in onze blog lezen.

Bedankt voor je aandacht en ik hoop je snel weer te zien!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The European Commission support for the production of this publication does not constitute an endorsement of the contents which reflects the views only of the authors, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is registered on wpml.org as a development site.